Chinese voetreflex massage

Voeten staan op een bijzondere wijze in verband met specifieke lichaamsdelen en organen. Velen zullen verbaasd reageren of sceptisch zijn op een behandeling van de voeten en eenmaal ervaren wordt er dikwijls een gevolg aan gegeven aangezien de voetreflexmassage zowel ontspannend als genezend werkt. Zowel het hele lichaam, als de geest, worden in een voetreflexmassage betrokken.

Bij tal van aandoeningen heeft voetreflexmassage zijn effect bewezen.

Voetreflexmassage en Stress

Iedereen kent het en iedereen heeft wel eens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben maar eerder door mentale en psychische ‘druk op de ketel’. In de praktijk hebben wij steeds meer met stress te maken, zo’n 80% van alle ziektebeelden zijn stress gerelateerd. Voetreflexmassage is een uitermate effectieve behandelmethode die veel kan betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten.

Voetreflexmassage en Hoofdpijn

Vage-, strakke-, zeurende-, kloppende- en stekende hoofdpijn, hoofdpijn kent vele vormen en gradaties. De oorzaak kunnen er vele zijn en via het verkennen van de voeten krijgen we meer zicht op de mogelijke oorzaak waarmee de hoofdpijn verband kan houden. Het masseren van de zones van het hoofd kan bij hoofdpijn al snel verlichting geven.

Voetreflexmassage bij ontgiften en reinigen

Door goed te reinigen en ontgiften voelen wij ons fysiek vitaal. Bijvoorbeeld na langdurig medicijn gebruik, verkeerde voeding of alcoholgebruik en ziekte wordt het lichaam aangezet tot reiniging en wordt het ontgiftigings- en uitscheidingsvermogen van het lichaam geactiveerd door behandeling van urinewegen, nieren/blaas en het lymfesysteem.

Voetreflexmassage en spijsvertering;

Een groot deel van onze energie halen wij uit onze voeding. De natuurgeneeswijze geeft aan dat de oorsprong van zo’n 80% van alle ziekten zetelt in de darmen.  Een goed werkend spijsverteringssysteem is dan ook uitermate belangrijk.

Voetreflexmassage en hart en bloedvaten

‘Leven vanuit je hart’ wordt gekenmerkt door vreugde, enthousiasme, passie en vitaliteit. Het hart staat voor liefhebben, liefde voor zichzelf en liefde voor anderen. Klachten kunnen ontstaan door chronische overbelasting op gevoelsmatig terrein.

Voetreflexmassage en ademhaling en vitaliteit

Longen, bronchiën en luchtpijp vormen het ademhalingsstelsel. Voetreflexmassage kan genezend werken bij astma, bronchitis, COPD, hyperventilatie en allergieën.

Voetreflexmassage bij problemen aan de wervelkolom

Veel mensen hebben last van nek- en rugklachten, deze zijn typerend voor de moderne maatschappij. De hoge werkdruk, het hoge werktempo en het teveel in dezelfde houding vertoeven zijn hier o.a. debet aan, mede omdat het bewegingsapparaat en dus ook de wervelkolom, op beweging is ingesteld.

Voetreflexmassage voor spieren en gewrichten

Ook de spieren en gewrichten zorgen voor een juiste lichaamshouding. Het zelf genezend vermogen wordt aangezet bij aandoeningen zoals artrose, reumatoïde artritis, osteoporose, spierziekten, tenniselleboog e.a.

Voetreflexmassage en hormonen

Het uiteindelijke doel van de hormonale organen is dat het lichaam zoveel mogelijk ‘in balans’ blijft. Via hormonen, chemische boodschappers die door hormoonklieren worden uitgescheiden, beïnvloedt het hormoonstelsel onder andere functies als groei, seksuele ontwikkeling, de zout- en bloedsuikerspiegel, reacties op stress, dag en nacht ritme.

Voetreflexmassage werkt ook verder via de meridianen, dit zijn energiebanen die, indien een blokkade aanwezig, ervoor kunnen zorgen dat er lichamelijke of mentale klachten ontstaan. De Chinese voetreflexmassage werkt ook via de onderbenen en knieën, armen en handen.
Een energetische voetreflexmassage is mogelijk via:
·  Chakra massage (blokkering vaak door angst/trauma);
·  Polariteits massage (lichaam weer in balans);
·  Metamorfose massage (bij o.a. elke veranderingssituatie);
·  Zonnevlecht massage (bij o.a. spanning, stress, burn out).

Voorkomen is beter dan genezen. Door de juiste voeding, beweging en het optimaliseren van de energie die door ons lichaam stroomt proberen wij het lichaam gezond te houden. Voetreflexmassage helpt het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Indien u nieuwsgierig bent geworden naar de mogelijkheden kunt u contact opnemen voor een afspraak.