Chinli® - Tuina   -   Chinese lichaamsmassage

De Tuina massage (Chinese lichaamsmassage), is een intensieve massage die een diepe en krachtige werking heeft met als doel het lichaam in balans te brengen, het activeren van het zelf genezend vermogen van het lichaam, blokkades op te heffen en jezelf energieker te voelen.
In China is de Tuina massage vooral gericht op het gezond houden van het lichaam. Men geeft naast de massage voedingsadviezen, ademhalings oefeningen en doet men veel aan Tai Qi of Qi Neng Qi Gong.

Het is zeer geschikt bij allerlei problemen van het bewegingsapparaat, chronische stress, spijsverteringsproblemen en bij vele ziektes kan het een gunstige invloed hebben. De hedendaagse druk zoals bijvoorbeeld vanuit werk en ons sociale leven zorgt ervoor dat ons lichaam verzwakt of ziek wordt indien dit geruime tijd aanhoudt.
De Chinli®-Tuina massage kan klachten verminderen of zelfs helemaal oplossen.

Lichaam, geest en ziel zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds.
Aan elk orgaan zit een emotie welke ontregelt kan worden door bijvoorbeeld frustratie, verdriet, angst en piekeren.
Een voorbeeld: Stress en frustratie putten de lever uit. De klachten die hier uit voort komen kunnen zijn: hoofdpijn, opgeblazen gevoel, slechter zien etc.
Indien dit langer voortduurt kunnen andere klachten zich gaan ontwikkelen aangezien alle organen direct of indirect met elkaar verbonden zijn.

Niet alleen de spieren worden behandeld, de traditionele massage verbetert ook de doorstroming in de energiebanen door het hele lichaam. De tuina massage kan (indien nodig) ondersteund worden door:
Cupping, Gua Sha of Moxa

De Chinese lichaamsmassage heeft een positieve invloed op uw gehele gezondheid!

Indien u nieuwsgierig bent geworden naar de mogelijkheden kunt u contact opnemen voor een afspraak.